Een belangrijke doelstelling van Zorgboerderij de Kuijkhoeve is met elkaar sociale activiteiten ondernemen op basis van alle mogelijkheden die een boerderijomgeving biedt. Daarin zit de meerwaarde voor de cliënten. De dagactiviteiten vinden plaats op maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Activiteiten zijn afgestemd op wat men kan en wil

Gezelligheid, sfeer, samenzijn, samen werken op het land, samen de krant lezen en bespreken, samen de dieren verzorgen, samen spelletjes doen, samen de maaltijd voorbereiden én nuttigen. Maar ook: lekker rusten of even op jezelf zijn. In ieder geval zijn zowel de binnen- als buitenactiviteiten op de zorgboerderij altijd afgestemd op wat iemand kan en wil. Per persoon wordt bekeken welke activiteit als prettig wordt ervaren. Niets is verplicht, maar waar het mogelijk is wordt het ter hand nemen van activiteiten gestimuleerd.
Er worden regelmatig extra groepsactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld rondom hoogtijdagen als Koningsdag, Kerst en dergelijke.

Lekker en gezond eten

Een dagelijkse – zeer gewaardeerd activiteit – is het gezamenlijk nuttigen van de soep met brood lunch. Maar ook de voorbereiding biedt veel cliënten een zinvolle dagbesteding. Zij nemen daar actief deel aan.
Cliënten eten zoveel mogelijk van de eigen producten uit de eigen moestuin.

Zorgboerderij de Kuijkhoeve is van oorsprong een varkensbedrijf welke nu omgezet is naar een akkerbouwbedrijf / boerderij en is gericht op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.