Een belangrijke doelstelling van Zorgboerderij de Kuijkhoeve is om met elkaar sociale activiteiten te ondernemen op basis van alle mogelijkheden die een boerderijomgeving biedt. Daarin zit de meerwaarde voor u.

Activiteiten zijn afgestemd op wat u KAN en WIL

Gezelligheid, sfeer, samenzijn, samen werken op het land, samen de krant lezen en bespreken, samen de dieren verzorgen, samen spelletjes doen, samen de maaltijd voorbereiden én nuttigen. Maar ook: lekker rusten of even op jezelf zijn. In ieder geval zijn zowel de buiten- als binnen activiteiten op de zorgboerderij altijd afgestemd op wat u kan en wil. Per persoon wordt bekeken welke activiteit als prettig wordt ervaren. Niets is verplicht. Er worden regelmatig extra groepsactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld rondom hoogtijdagen als Koningsdag, Kerst en dergelijke.

Lekker en gezond eten

Een dagelijkse – zeer gewaardeerde activiteit – is het gezamenlijk nuttigen van de soep met brood maaltijd. Maar ook de voorbereiding biedt voor vele een zinvolle dagbesteding. U kan daaraan actief deelnemen. U eet zoveel mogelijk van de eigen producten uit de eigen moestuin.

Zorgboerderij de Kuijkhoeve is van oorsprong een varkensbedrijf welke nu omgezet is naar een akkerbouwbedrijf / boerderij en is gericht op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.